Logo van Kinderopvang Zevenbergen

Kinderopvang Zevenbergen komt eraan!

Na 4 jaar klussen is het eindelijk zo ver. Onze bouwval is er klaar voor om als kinderopvang te fungeren.

Ik heb de afgelopen 4 jaar met veel plezier gewerkt als gastouder aan huis (nanny), maar na de zomervakantie begin ik met opvang aan huis voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Ik heb een lijstje gemaakt van welke kleine dingen die in en rondom huis nog aangepast moeten worden voordat de GGD komt keuren. Er zijn nog een aantal maanden om het lijstje af te werken. Inmiddels zijn er ook al onderdelen van de lijst voldaan!

Ook ben ik druk bezig met het verzamelen van spulletjes voor de opvang. Ik heb inmiddels al een heleboel speelgoed. Binnen en buiten spelmateriaal. Ik ben actief op marktplaats en ga met regelmaat naar de kringloop. Een gedeelte van de spullen die bestemd zijn voor de opvang komen daar dan ook vandaan.

Verder zijn mijn vader en een kennis bezig om 2 stapelledikanten te maken zodat ik slaapplek heb voor maar liefst 4 kindjes tegelijk. Ook zal de uiteindelijke slaapkamer worden ingericht. Beneden in de hal komt een box te staan voor de allerkleinsten.

Als u uw kind bij mij brengt, zal u met regelmaat een verslagje kunnen lezen op de website met betrekking tot een activiteit die we op de kinderopvang (of elders) hebben ondernomen. Daarnaast wil ik ook een kleine fotogalerij gaan bijhouden op dit gedeelte van de website. Er zullen dan (uiteraard met toestemming van u als ouder) foto’s geplaatst worden van opvang momenten. Bij deze foto’s geef ik dan een kleine omschrijving.

Op deze manier weet u als ouder wat we zoal doen op de opvang. Dit kunnen foto’s en verslagen zijn over bijvoorbeeld het buitenspelen, knutselen of het vieren van een verjaardag, maken van een uitstapje etc.

Voor de kinderen van 0 tot 2 jaar wil ik gebruik maken van een schriftje. In dit schriftje geef ik aan hoe uw kind heeft geslapen, hoeveel volle poep -en plas luiers uw kind heeft gehad en wat hij/zij heeft gegeten en gedronken. Verder is er nog ruimte om een klein stukje te schrijven over het verloop van de dag. U als ouder kunt dan ook een stukje terugschrijven in het schrift.

U zal als ouder bij een koppeling met het gastouderbureau (LinKids) en mij als gastouder ook een mapje meekrijgen voor uw kind. In dit mapje kunt een een aantal documenten terugvinden die ingevuld dienen te worden, waaronder een formulier waarmee u aangeeft waar uw wel of geen toestemming voor wil geven. Veder zullen een aantal documenten bijgevoegd zijn die u kunt vinden op de website. Dit zal ik nadien verder met u doornemen.

Nog iets meer dan een half jaar voor ik officieel ga beginnen. Ik heb er nu al zin in!