Logo van Kinderopvang Zevenbergen

Intakegesprek

Wat kunt u van een intakegesprek verwachten ?

Voorafgaand aan dit gesprek zal u (wanneer dit nog niet is gebeurd) in contact worden gebracht met Gastouderbureau LinKids.

Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. U krijgt een eerste indruk van de opvanglocatie aan de hand van een kleine rondleiding. Tijdens het gesprek is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen. De tijdsduur van een intakegesprek is circa 1 uur. Als u na dat uur nog vragen heeft, kunt u hier later nog op terugkomen. U kunt hiervoor nadien nog contact met mij of het Gastouderbureau opnemen.

Verloop van het intakegesprek bij de kinderopvang:

  1. Bij binnenkomst wordt u een kop thee of koffie aangeboden.
  2. Tijdens de thee/koffie praten we over uw wensen wat betreft de opvang van uw kind.
  3. We bespreken of uw wensen/vragen overeen komen met mijn visie en aanbod.
  4. Aan het einde van het gesprek krijgt u een rondleiding door het huis en de tuin.

Na afloop van het gesprek kunt u rustig nadenken over of u wel of niet een plekje wilt reserveren voor uw kind(eren). Het gastouderbureau neemt hiervoor na een week nogmaals contact met u op om uw beslissing te bespreken.

Koppeling

Als u er voor kiest om uw kind(eren) bij mij te brengen, zal het Gastouderbureau een contract opmaken. Dit contract dient te worden ondertekend door het Gastouderbureau (Linkids), mijzelf (de gastouder) en u als vraagouder.

In het contract zullen de uren worden opgenomen die u wenst af te nemen. Vanaf dat moment is er officieel een koppeling tussen vraag- en gastouder.

Proefperiode

Wanneer u uw kind bij mij brengt, zal er eerst een proefperiode ingaan van 2 maanden. Tijdens deze proefperiode zal een medewerker van gastouderbureau Linkids tussentijds contact met u opnemen om de opvang te evalueren. Het bureau zal u vragen hoe de proefperiode bevalt en of er eventuele vragen en/of knelpunten zijn. In deze periode zal er ook contact zijn tussen mij als gastouder en een medewerker van Linkids.